До художника Павленського два тижні нікого не пускають

До художника Павленського два тижні нікого не пускають

Укрінформ
До художника-акціоніста Петра Павленського не пускають адвокатів і родичів з моменту його переведення 26 січня в Центр судової психіатрії ім.Сербського для проведення огляду.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на адвоката Ольгу Дінзе

За її словами, заборону на відвідини Павленського в центрі Сербського пояснюють оголошеним 27 січня карантином в інституті.

У зв'язку з неможливістю зустрічі зі своїм підзахисним Дінзе подала скарги в Генпрокуратуру Росії та Міністерство охорони здоров'я із проханням перевірити законність дій керівництва Центру судової психіатрії.

Нагадуємо, у ніч з 8 на 9 листопада Павленський підійшов до будівлі ФСБ і облив вхідні двері з каністри, а потім підпалив їх. Після цього з'явилися співробітники поліції, які затримали художника. Павленський назвав акцію «Палаючі двері Луб'янки», і пояснив, що таким чином виступив проти засудження «за тероризм» Олега Сенцова й Олександра Кольченка.

Художник і попередні акції присвячував українській темі: так, він і ще кілька осіб підпалювали покришки в Петербурзі на Малому Конюшенному мості, відтворюючи атмосферу протестів на Майдані в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-