Лук'янівське СІЗО треба закрити - Яценюк

Лук'янівське СІЗО треба закрити - Яценюк

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк  заявив, що Україна повинна позбутися радянської тюремної системи.

Про це він сказав на засіданні колегії МВС та Мін'юсту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз дух українських слідчих ізоляторів і колоній - це ще дух царської Росії, тюрми народів. В Україні повинен відбутися перехід від радянської тюремної системи до системи виправлення, яка дає можливість засудженому громадянину повернутися назад у нормальне життя, отримати роботу, соціалізуватися, стати частиною українського суспільства", - зазначив він.

У цьому зв'язку Яценюк наголосив, що Лук'янівський слідчий ізолятор, "який ще побудований царською Росією", має бути закритий: "Там умови, за яких не те що жити, там виживати неможливо. Це система знущання над громадянином".

На думку першого заступники міністра юстиції Натал’ї Севостьянової, замість Лук'янівського СІЗО Мін’юст планує запустити пілотний проект, за яким планується за допомогою інвестора збудувати за межами Києва місце відбування покарань європейського зразка.

"Ми виставляємо на продаж Лук'янівське СІЗО як перший елемент державного приватного партнерства і шукаємо приватного інвестора, який побудує за межами Києва нове СІЗО. Замість цього ми зруйнуємо Лук'янівське СІЗО - і переведемо всіх до нових європейських умов відбування покарань", - сказала Севостьянова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-