Поліція ліквідувала банду, яка скоїла на Донеччині понад 40 розбійних нападів

Поліція ліквідувала банду, яка скоїла на Донеччині понад 40 розбійних нападів

Укрінформ
У Донецькій області поліцейські припинили діяльність злочинної групи. яка скоїла понад 40 озброєних розбійних нападів та інших зухвалих злочинів.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Донецькій області.

"На рахунку групи – понад 40 озброєних розбійних нападів та інших зухвалих злочинів. Бандити потрапляли в оселі громадян під виглядом працівників "Енергонадзору", катували та грабували своїх жертв. Кати використовували вогнепальну та холодну зброю, палили людей праскою. Поліцейські врятували від розправи наступну жертву зловмисників - учасників банди було затримано під час підготовки чергового нападу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що злочинна група з’явилася влітку 2014 року, коли Донецьку область захлеснула хвиля свавілля та терору. Банду, до складу якої входило 5 осіб, «сколотив» 52-річний чоловік, колишній дільничний інспектор, який звільнився з лав міліції ще у 2003 році. Він втягнув у злочинну діяльність свого сина, якому на той момент було 17 років, та ще двох чоловіків і жінку.

Зловмисники діяли по усій території Донеччини. Жертв обирали за візуальними ознаками: якщо людина мала хорошу квартиру з металевими дверима, машину, відповідно одягалася – вона була приречена. Серед потерпілих - підприємці, далекобійники, працівники податкової служби тощо.

Забирали усе коштовне: гроші, золоті прикраси, елітний алкоголь, техніку, шуби, сервізи.

У ході аналізу оперативники з’ясували, що усі факти розбоїв, скоєні в різних містах регіону, - на совісті одних й тих самих осіб. Аби викрити злочинну групу та встановити кожного її учасника, при цьому не злякати підозрюваних завчасно, правоохоронці провели низку оперативних заходів. Група діяла обережно, використовувала заходи конспірації, бо організатор знав тонкощі правоохоронної роботи, але протистояти досвідченим розшуковцям не змогла.

У результаті ретельно спланованої та чітко проведеної спецоперації частину учасників банди було затримано під час підготовки чергового нападу. Чоловіки якраз стежили за наступною жертвою, навіть не здогадуючись, що у них «на хвості» поліція.

Затримання було миттєвим та зайняло кілька хвилин. Опору зловмисники не чинили – не встигли.

За місцем мешкання затриманих було виявлено та вилучено речі, викрадені у потерпілих – усе, що сподобалось, розбійники залишали собі на пам'ять. Так, у одного з фігурантів вилучено рідкісні монети. Нальотчик відібрав колекцію у жертви-нумізмата та продовжив її збирати сам.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-