Адвокат спрогнозував, що Савченко повернеться додому вже навесні

Адвокат спрогнозував, що Савченко повернеться додому вже навесні

Укрінформ
Адвокат української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що вирок його підзахисній оголосять до кінця лютого, а до середини березня може початися процедура її видачі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу"

"Вирок оголосять на початку березня або наприкінці лютого, буквально через три-три з половиною тижні. Далі вирок набуває чинності через 10 днів. Савченко відмовляється подавати апеляцію, я не згоден з цією позицією і вважаю, що апеляцію подавати треба, проте вона не хоче цього робити. Ми поки що її переконуємо, але через 10 днів після винесення, в середині березня, вирок набуде чинності", – пояснив він.

На думку адвоката, з цієї миті може початися процедура видачі Савченко.

"Київ може направити запит про її видачу Україні для відбування покарання. Там є ряд перешкод процесуального характеру – Україна повинна визнати законність вироку тощо, але все це формальна сторона питання, цього можна уникнути, добившись головного – аби Савченко опинилася в Києві. Все інше – розсуди суто політичного характеру, а ніяк не обов'язок дотримання процедури, тому що за цією логікою Росія повинна дотримуватися Будапештського меморандуму. Щось я не особливо бачу обов'язковості у виконанні саме цієї умови", – зазначив Фейгін.

Нагадаємо, 17 грудня 2015 року суд продовжив термін утримання Савченко під вартою до квітня 2016 року. Того ж дня вона оголосила голодовку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-