Необхідно полегшити українцям отримання віз – Боцюрків

Необхідно полегшити українцям отримання віз – Боцюрків

Укрінформ
Західним країнам слід послабити візові вимоги до українців, аби допомогти їм краще пізнати цінності Західного світу.

Таку думку на конференції висловив колишній речник СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків, передає кореспондент Укрінформу.

«Як Захід може допомогти Україні? Зараз – не час для таких країн, як Канада, обмежувати видачу віз чесним працьовитим українцям», - сказав Боцюрків.

За його словами, наразі рівень відмов Канадою у візах українцям становить близько 30%. «Це дуже високий показник. Новому уряду слід звернути на це увагу», - зазначив колишній речник СММ ОБСЄ.

Він підкреслив, що й самим українцям необхідно більш активно намагатися отримати іноземний досвід. «Прийшов час молодим українцям отримати переваги від стипендій та стажувань закордоном. Прийшов час вдихнути повітря свободи та скуштувати західні цінності, де превалює закон», - наголосив Боцюрків.

Він додав, що Україна нині – одна із найменш представлених у системі ООН країн, що дуже шкодить відстоюванню інтересів Києва на світовій арені. «Коли я працював у UNICEF, я був одним із дуже небагатьох людей українського походження в системі ООН. Тож дуже важливо, аби українці мали змогу працювати в міжнародних організаціях. Вони зможуть не лише відстоювати інтереси України, а й привезти свої знання додому та допомогти країні вибратися із нинішнього становища», - підсумував колишній речник СММ ОБСЄ.

Як повідомляє Посольство Канади в Україні, 20 лютого у Львові, а 21 лютого - у Києві відбудеться виставка "Освіта в Канаді", в рамках якої представники 17 провідних канадських навчальних закладів проводять консультації щодо освітніх можливостей Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-