Коцаба таки визнав, що бачив в зоні АТО російських «добровольців»

Коцаба таки визнав, що бачив в зоні АТО російських «добровольців»

Укрінформ
Журналіст Руслан Коцаба, якого звинувачують у державній зраді, зізнався, що в зоні АТО таки бачив російських «добровольців».

Про це підсудний Коцаба сказав під час судового засідання в Івано-Франківську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Так. Я бачив там російських добровольців. Жодний з них мені не погодився дати інтерв’ю. Стверджую, це були або військові наркомани, або націоналісти, або крайні комуністи. Їх усіх об’єднувала ненависть до України», - повідомив Коцаба.

Водночас, він заявив, що не визнає своєї провини в державній зраді, а події на сході називає «братовбивчою і громадянською війною з елементами іноземного втручання».

При цьому він і зараз впевнений, що «поганий мир краще хорошої війни».

Нагадаємо, торік у січні Руслан Коцаба оприлюднив відеозвернення до Президента України «Я проти мобілізації» і закликав українців відмовлятися від служби у ЗС України. СБУ звинуватила Коцабу в державній зраді і відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.111 КК України та ч.1 ст.114-1 КК України. 6 лютого Руслана Коцабу арештували після кількагодинного обшуку в його квартирі.

Наразі суд заслухав близько 40 свідків у справі Коцаби і розпочав допит підозрюваного. Наступне судове засідання відбудеться 17 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-