До Росії хотіли вивезти «військові» мікросхеми

До Росії хотіли вивезти «військові» мікросхеми

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки у складі міжвідомчої групи спільно з прикордонниками та митниками запобігли контрабанді мікросхем, які використовуються у ракетно-космічній галузі.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці затримали у Вовчанському районі Харківщини поблизу державного кордону автомобіль підвищеної прохідності. Водій намагався проїхати до Росії поза митним контролем. Під час огляду машини були виявлені напівпровідникові мікросхеми, що застосовуються у ракетно-космічній галузі, а також зварювальні апарати загальною вартістю майже сто сімдесят тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

За висновками фахівців, мікросхеми належать до категорії товарів військового призначення, міжнародна передача яких може здійснюватися лише за наявності відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України.

Слідчими Управління СБУ в Харківській області вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів) Кримінального кодексу України - карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий термін, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Тривають оперативні дії для встановлення походження мікросхем та організаторів їх поставок у Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-