Адвоката політв'язня Афанасьєва судять за торічний мітинг

Адвоката політв'язня Афанасьєва судять за торічний мітинг

Укрінформ
У Росії в Сиктивкарі затримали юриста Ернеста Мезака, який представляє інтереси засудженого політв'язня, кримчанина Геннадія Афанасьєва.

Про це повідомив інший адвокат Геннадія Олександр Попков, пише Крим.Реалії.

«Він був затриманий за проведення мітингу пам'яті Бориса Нємцова рік тому. Тобто рік тому нібито він скоїв , і сьогодні його затримали співробітники поліції, привезли до суду, де його зараз судять», – розповів Попков по скайпу із Сочі.

Він не виключив, що це може бути пов'язано з тим, що Мезак представлятиме інтереси Афанасьєва на суді в Сиктивкарі «через 10 днів». Цього дня суд має розглянути позов з приводу відбування кримчанином покарання в Республіці Комі.

Попков також розповів, що у середу, 3 лютого, в колонії, де утримується Афанасьєв, поліція провела обшук. «У Гени забрали всі документи, все, що в нього було, в тому числі, юридичні документи, які я йому передавав і знайшли у нього заборонену сім-картку. У зв'язку з чим його вирішують помістити кудись знову в черговий ШІЗО або в барак посиленого режиму», – зазначив адвокат.

Геннадій Афанасьєв є фігурантам кримінальної справи стосовно українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії на 20 років позбавлення волі за звинуваченням в організації терористичної організації в Криму. Справу стосовно Афанасьєва розглядали в особливому порядку, оскільки він дав свідчення і свідчив проти інших фігурантів справи. Однак на процесі у справі Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка він відмовився від попередніх свідчень, заявивши про тортури під час допиту. Він повідомив, що обмовив Сенцова, і що терористичної організації за їх участі в Криму не існувало. Афанасьєва засудили в Росії до 7 років у колонії суворого режиму.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Афанасьєва, Сенцова і Кольченка політичними в'язнями.

27 січня 2015 року Сиктивкарський міський суд зажадав від Федеральної служби виконання покарань Росії пояснити, на якій підставі Геннадія Афанасьєва відправили відбувати покарання у ВК-25 Республіки Комі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-