Бабак Тимко пророкує ранню, але затяжну весну

Бабак Тимко пророкує ранню, але затяжну весну

Фото
Укрінформ
Ранню, але затяжну весну передбачив популярний на Харківщині чотирилапий синоптик - бабак Тимка, що разом з іншими тваринами мешкає в розпліднику на біостанції Харківського національного університету ім.Каразіна у Зміївському районі. 

Як і належить для такого прогнозу, Тимка не побачив своєї тіні на відкритому повітрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За поведінкою бабака цього дня прийнято судити про близькість весни: якщо день похмурий, як сьогодні, бабак не бачить своєї тіні і спокійно залишає нору, значить, зима скоро закінчиться і весна буде ранньою. Якщо ж день сонячний, бабак бачить свою тінь і, лякаючись її, ховається назад, варто чекати ще шість тижнів зими. Тобто, судячи з нинішньої реакції Тимки, весна цього року практично почалася, проте вона буде затяжна і навіть з легким зниженням температури", - коментує факт начальник біостанції, доктор біологічних наук, професор Віктор Токарський.

Фото: В'ячеслав Мадієвський/Укрінформ

Що стосується бабака Тимки, то прямо на церемонії за ініціативою студентів університету ім.Каразіна йому як безпомилковому синоптикові вручено магістерський диплом.

Декілька фактів з життя пухнастого магістра: це Тимка Другий, він заявив про себе 2012 року, йому виповнилося 5 років, у нього є подружка, і цього року його сім'я поповнилася чотирма малюками, у тому числі, один - чорний, не в приклад рудим братикам.

Як повідомляв раніше Укрінформ, День бабака відзначають на біостанції університету ім.Каразіна з 2 лютого 2004 року за прикладом Дня бабака в штаті Пенсильванія (США), де бабакові Філу свого часу дали прізвисько світового синоптика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-