Камери ОБСЄ у Широкиному бойовиків не бачать - журналіст

Камери ОБСЄ у Широкиному бойовиків не бачать - журналіст

Укрінформ
Встановлені місією ОБСЄ камери на вишках біля Широкиного знаходяться в тилу українських військових і спостерігають тільки за ними. 

Водночас, фіксувати позиції бойовиків, які знаходяться за 3,5 км, камери не можуть.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук журналіст Андрій Цаплієнко. 

"Це вже не просто приниження, а реальна загроза безпеки. Білосніжна вишка з камерою ОБСЄ, встановлена у Широкиному для фіксації порушення Мінських угод, знаходиться в тилу морпіхотинців. Її ТТХ дозволяють і вдень і вночі бачити переміщення українських солдатів. Наші - як на долоні. Вона може навіть розглянути їхні обличчя. Але побачити сепарські танчики і "мінометки" електронне око не може. Не дістає - до них три з половиною тисячі метрів", - написав журналіст.

Крім того, Цаплієнко вказав на те, що відеосигналом з камер ОБСЄ може скористатися супротивник: "Нічого секретного для "сепарів", повірте, у цих даних немає: адже відеосигнал надходить у Київ, у Маріуполь... і в Донецьк. Саме там знаходиться безпосередній "супервайзер" цього реаліті-шоу. Коли главу місії Олександра Хуга в день урочистого встановлення білої вишки запитали, чи може він гарантувати, що відео з камери спостереження не потрапить до бойовиків, відповідь була заперечна". 

Журналіст також вказав на той факт, що в перший же обстріл позицій сил АТО з боку бойовиків, який тривав дві години, "камера дивовижним чином вимкнулася". 

"А чому з того боку немає такої камери? - запитують ОБСЄ військові. Відповідь наступна: "ДНР не дозволяє ставити". Спостереження триває", - написав журналіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-