У Запоріжжі шахрай «нагодував» банкомат фальшивими купюрами

У Запоріжжі шахрай «нагодував» банкомат фальшивими купюрами

Укрінформ
У Запоріжжі затримали мешканця Дніпропетровської області, який виготовив фальшиві купюри на загальну суму в 10 тис. грн, а потім «згодував» їх банківському терміналу.

Про це сьогодні повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області.

«У минулому році в один з банківських терміналів, розташованих у місті Запоріжжі, невідомий зловмисник «завантажив» фальшиві купюри на суму у десять тисяч гривень. Злодій скомбінував частини справжніх купюр з підробками, виготовленими із застосуванням кольорової розмножувальної техніки, що дозволило йому обманути зчитувальний пристрій та зарахувати грошові кошти на підконтрольні карткові рахунки в банку та у подальшому перевести кошти в готівку», - йдеться у повідомленні.

Як з`ясували правоохоронці в ході розслідування, зловмисником був непрацюючий 32-річний мешканець Дніпропетровської області, якого раніше вже судили за підробку грошей. Він налагодив випуск підробок, вклеюючи туди елементи справжніх грошових знаків. Приїхавши до Запоріжжя, чоловік скористався банківським терміналом, внісши туди двадцять підроблених купюр номіналом по 500 гривень.

Як поінформували в поліції, 26 січня 2016 року громадянинові повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 199 (Виготовлення або збут підроблених грошей) та ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Згідно з чинним законодавством, фальшивомонетника може чекати до семи років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-