У Міноборони назвали дезою дані про участь ЗСУ в сирійському конфлікті

У Міноборони назвали дезою дані про участь ЗСУ в сирійському конфлікті

Укрінформ
Повідомлення, які з'явились в окремих ЗМІ щодо нібито можливої участі Збройних Сил України у боротьбі проти ІДІЛ у Сирії, є черговим прикладом дезінформації та гібридної війни, яка ведеться проти України.

Про це повідомило на своєму сайті Міністерство оборони України.

"Жодні можливості використання підрозділів Збройних Сил України з метою ведення ними бойових дій в Сирії або Іраку не розглядаються. Подібних запитів до України не надходило", - йдеться у повідомленні.

В оборонному відомстві наголосили, що українська сторона активно співпрацює з партнерами по світовому співтовариству з метою відновлення миру та стабільності на Близькому Сході: "Йдеться, зокрема, про політичну підтримку у боротьбі з ІДІЛ, у тому числі в рамках Ради Безпеки ООН, а також обмін розвідувальною інформацією між відповідними структурами".

Напередодні британське видання The Independent повідомило із посиланням на "джерело в українському уряді", що Міністерство оборони України нібито підготувало плани для потенційного внеску у боротьбу проти "Ісламської держави", у тому числі йшлося про можливість відправлення українських військ до Сирії, що могло б призвести до сутичок з російськими військами в цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-