Яценюк доручив збільшити виплати силовикам в зоні АТО

Яценюк доручив збільшити виплати силовикам в зоні АТО

Укрінформ
Глава уряду Арсеній Яценюк доручив профільним відомствам розглянути питання збільшення виплат прикордонникам, військовим Спецслужби на транспорті, Управління державної охорони та СБУ, які перебувають в зоні АТО.

Про це він заявив у "10 хвилинах" в неділю, повідомляє прес-служба КМУ.

Прем’єр нагадав, що в поточному році Кабмін на 16 мільярдів гривень збільшив фінансування сектору національної безпеки і оборони - до 113 мільярдів гривень.

Він підкреслив, що в ЗСУ стрілець раніше отримував 2341 гривню (зараз - 7000 грн, що на 4659 грн більше), командир взводу - 9000 гривень (раніше 3801 грн). Для командира роти виплати збільшилися з 5096 до 11000 грн, для командира батальйону – з 5664 до 13000 грн, для командира бригади - з 6501 до 16000 грн.

"Аналогічна схема і аналогічні обсяги грошового утримання, які отримують українські військовослужбовці, застосовуються для Національної гвардії України", - зазначив Яценюк.

Основна ціль підвищення грошового утримання, за його словами, - створення професійної армії, яка повинна відповідати найвищим стандартам НАТО, "яка повинна вміти воювати і мати нову техніку, а військовослужбовець повинен отримувати гідну заробітну платню".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-