Синод Онуфрія відправив у відставку спікера церкви

Синод Онуфрія відправив у відставку спікера церкви

Укрінформ
Спікера Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Георгія Коваленка звільнили з посади.

Про це у Фейсбуці повідомив сам Коваленко.

"Ось і завершилося моє 18-річне перебування в офіційному інформаційному просторі Української православної церкви. Рішення Синоду все привело у відповідність з реальністю", - написав він.

Коваленко додав: "Це рішення ніяк не вплине існування порталу "Православ'я в Україні" та проекту "Отче", а також моєї активності в науковому, громадському і медійному просторі. Тому приймаю вітання і пропозиції".

"Заслухавши на Синоді доповідь Митрополита Онуфрія (Березовського), єпископи ухвалили рішення ліквідувати Синодально-просвітницький відділ і приєднати його до Синодального інформаційного відділу Української православної церкви. Новий отдет учасники Синоду доручили очолити єпископу Ірпінському Клименту (Вечері), вікарію Київської митрополії УПЦ (МП)", - повідомляє "Апостроф" з посиланням на УПЦ МП.

Раніше Коваленко очолював Синодальний інформаційно-просвітницький відділ. Однак у вересні 2014 року його розділили на просвітницький та інформаційний. Тоді ж єпископат УПЦ (МП) призначив єпископа Климента управляти всією інформаційною політикою Церкви. Священик Георгій Коваленко також заснував і очолював офіційний сайт УПЦ (МП). З 2008 року він був незмінним прес-секретарем Блаженнішого Володимира (Сабодана).

Нагадаємо, наприкінці минулого року глава Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій виступив проти здійснення богослужінь українською мовою, а на початку 2016 – заявив, що окупований Крим "відпав сам".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-