На грип вже перехворіли понад 3 мільйони українців

На грип вже перехворіли понад 3 мільйони українців

Укрінформ
Велика кількість зареєстрованих випадків захворювання на грип пояснюється частими зверненнями хворих до лікарів.

Про це під час брифінгу сказав т.в.о. голови Держсанепідемслужби, головного санітарного лікаря України Святослав Протас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодня в Україні на гострі респіраторні захворювання хворіє близько 80 тисяч осіб, які звертаються за медичною допомогою. Завдяки широкій інформаційній кампанії люди почали звертатися за медичною допомогою вже з перших днів прояву порушень станів здоров'я", - сказав Протас.

Всього, за його словами, за епідемічний сезон з 28 вересня минулого року на грип перехворіли 3 млн 17 454 особи, що становить 8% населення.

Найвищий рівень захворюваності на грип та ГРВІ, за даними санепідемслужби, зафіксований у Києві та Київській області, де перехворіло 11,5% та 15,5% населення відповідно. Найнижчий рівень - у Закарпатській (4,8%) та Харківській областях (3,4%).

Всього з початку епідсезону в країні було госпіталізовано 116 тисяч осіб,  тобто 4% від кількості захворілих.

За рекомендацією СЕС обмежувальні заходи введено у всіх регіонах України. Станом на 29 січня призупинено навчання у 14 тисячах загальноосвітніх, дитячих та інших навчальних закладах. У 1300 навчальних закладах роботу відновили.

Нагадаємо, що сьогодні МОЗ повідомив про 155 померлих від ускладнень грипу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-