Справу про ув'язнення Драбинка втретє протягом року відправили на дорозслідування

Справу про ув'язнення Драбинка втретє протягом року відправили на дорозслідування

Укрінформ
Вишгородський райсуд Київської області відправив на дорозслідування в ГПУ справу про відсторонення від влади Блаженнішого Володимира (Сабодана), в рамках якого розглядається кримінальне провадження щодо незаконного позбавлення волі митрополита Олександра (Драбинка).

Відповідне рішення було ухвалено 14 січня 2016 року. 

Про це Укрінфомру стало відомо з власних джерел.

Вже втретє протягом року судді Вишгородського районного суду ухвалюють аналогічне рішення щодо вказаного кримінального провадження. 

Нагадаємо, що у січні 2015 року Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України було закінчено досудове розслідування щодо перевищення службових повноважень працівниками спеціального батальйону судової міліції "Грифон" ГУ МВС України в м. Києві та незаконного позбавлення волі особистого помічника, відповідальної особи за лікування предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира - митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського, вікарія Київської митрополії Олександра (Драбинка). Справу було передано до суду.

Втім вже більше десяти місяців не може розпочатися розгляд по суті вказаного кримінального провадження, у якому фігурують колишній глава МВС Віталій Захарченко, колишній начальник ГУ МВС України в м. Києві Валерій Коряк, а також деякі народні депутати України від Партії Регіонів, наближені до колишнього президента України Віктора Януковича. Вони за вказівкою останнього шляхом незаконного позбавлення волі Драбинка та шляхом тривалого психологічного тиску на нього намагалися змусити його переконати Митрополита Київського та всієї України Володимира зректися своєї посади предстоятеля УПЦ та забезпечити призначення на цю посаду кандидата, якого Янукович бажав бачити наступним предстоятелем УПЦ.

Драбинко був звільнений під час Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-