СБУ провела в Одесі обшуки в помешканнях в’єтнамських мігрантів

СБУ провела в Одесі обшуки в помешканнях в’єтнамських мігрантів

Укрінформ
Оперативники спецпідрозділу «Альфа» Служби безпеки України провели в четвер обшук у помешканнях одеського житлового комплексу "Лотос", де проживають чимало представників в'єтнамської діаспори.

Під час операції було відкрито ряд квартир вихідців із В'єтнаму, які в цей час були за межами житлового комплексу, що спричинило штовханину.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на знак протесту група мешканців будинку №39 на вулиці Грушевського, обурених тим, що обшуки в квартирах проводились за відсутності деяких мігрантів, спробували перекрити виїзд з житлового комплексу. Однак оперативники присікли акцію непокори - одного з іммігрантів, що при цьому постраждав, шпиталізували.

"В ордері, який правоохоронці показали одному з мешканців, вказано, що обшук здійснюється на підставі ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Документ видано Печерським райсудом Києва", - зазначив у розмові з журналістами один з іммігрантів.

Дехто з в'єтнамців, що працюють на промтоварному ринку "7-й кілометр", скаржився, що оперативники СБУ під час операції забирали гроші та цінні речі, тому вони звернулися за консульською підтримкою. Очікують прибуття до Одеси в'єтнамських дипломатів.

У прес-підрозділі Одеського облуправління СБУ не змогли прокоментувати ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-