Справа Савченко: суд не схотів слухати свідка, який може підтвердити час затримання Надії

Справа Савченко: суд не схотів слухати свідка, який може підтвердити час затримання Надії

Укрінформ
Донецький міськсуд Ростовської області відмовив у виклику в якості свідків колишніх військовослужбовців ВСУ, що були у полоні разом з Савченко.

Трансляцію процесу веде портал Медіазона.

«Прокурор не проти виклику (в якості свідків колишніх військовослужбовців ЗСУ, що були у полоні разом з Савченко, - ред.) Суд відмовляє у клопотанні, називаючи його необгрунтованим», - повідомляє Медіазона.

Адвокат Ілля Новиков уточнював, що зокрема свідок Годзяковський зможе підтвердити час затримання Савченко. І він єдиний, хто заздалегідь погодився приїхати за викликом до суду, якщо у нього буде гарантія захисту.

«Я боюся за кожного українця, що приїжджає в Росію. Але якщо суд може забезпечити безпеку до суду і назад, то викликайте. Якщо ні - то не викликайте», - уточнила Надія Савченко. Після відмови вона попросила пояснити його причину. Суд відповів, що, нібито, «захист не представив достатньо підстав для виклику свідків» 

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка усі звинувачення заперечує. Насправді, після захоплення у полон бойовиками її було переправлено на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою. За час голодування Надія сильно схудла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-