Лозунг

Лозунг "Україна Єдина" згуртував народ проти агресії РФ - Дещиця

Укрінформ
Ідея єдності і соборності України сьогодні набула особливої актуальності у світлі російської агресії в Україні.

Про це в суботу у Варшаві під час відзначення Дня Соборності України заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, інформує власний кореспондент Укрінформу у Польщі.

"Лозунг "Україна єдина" об’єднав український народ в боротьбі з російською агресією. І, власне, через те, що всі повірили у нього, нам сьогодні вдалося затримати агресію на Донбасі", - підкреслив Дещиця.

Він додав, що крім лозунгу "Україна Єдина" є ще лозунг "United for Ukraine", що означає об’єднання всього світу для підтримки України.

Він наголосив, що хоч дідам і прадідам майже 100 років тому не вдалося втримати незалежність України, ідея єдності і незалежності завжди залишалася актуальною, і зараз вона знову стала на порядку денному.

"Нам треба пам’ятати про потуги, які здійснювали наші предки, аби об’єднати Україну і зберегти державу, і про тих, хто бореться за неї зараз. Нам також треба бути єдиними з нашими сусідами і партнерами, зокрема Польщею і європейським співтовариством, завдяки чому ми будемо міцними і зможемо зберегти нашу державу",- констатував дипломат.

Українська громада у Польщі, дипломати, заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, духовенство, а також представники ЗМІ взяли участь у богослужінні на честь Дня Соборності України у храмі святого Яна Клімака, а також вшанували пам'ять воїнів УНР, похованих на Вольському кладовищі Варшави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-