«Грипозні канікули» продовжили у п'ятьох містах і області

«Грипозні канікули» продовжили у п'ятьох містах і області

Оновлено
Укрінформ
У Кіровограді у зв`язку зі складною епідеміологічною обстановкою на три дні подовжили шкільні канікули.

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської міської ради.

Кіровоградські школярі отримали три додаткових дні шкільних канікул: з 25 по 27 січня.

Через високу захворюваність на грип та ГРВІ Одеська міськрада також вирішила продовжити карантин у навчально-виховних закладах, який триватиме до 29 січня.

Про це у п'ятницю повідомила Укрінформу представник департаменту інформації Одеської міськради Наталія Мальцева.

Нагадаємо, що карантин у зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції було введено в Одесі 18 січня. В цілому по області від грипу (штам AH1N1) і пов'язаних з ним ускладнень у нинішньому холодному сезоні померли 26 чоловік, в тому числі 18 мешканців Одеси.

Разом з тим рівень захворюваності на грип та ГРВІ серед населення не перевищив епідеміологічного порогу.

На Вінниччині деякі райони і міста обласного значення продовжують «грипозні» канікули та карантин ще на тиждень.

Відповідні рішення ухвалюють комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, Гайсинська РДА продовжила карантин в усіх навчальних закладах району, а Вінницька міська рада - канікули до 1 лютого, призупинивши роботу всіх дошкільних навчальних закладів, всіх середніх загальноосвітніх шкіл та всіх позашкільних закладів району. У Жмеринці діти точно не вчитимуться до 27 січня. У Немирівському районі оголошено карантин до 8 лютого.

Всього за минулий тиждень на Вінниччині за допомогою з приводу ГРВІ звернулись 10 259 осіб. З них 48% - це діти. Госпіталізовано 792 особи, у тому числі – 416 дітей. Звернень проти попереднього тижня збільшилось на тисячу.

В черкаських школах оголосили карантин до 30 січня у зв`язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Таке рішення ухвалене з огляду на те, що відучора в місті оголосили епідемію грипу. 

Карантин також продовжено до 30 січня в Ізюмі Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-