У Transparency розповіли про «магічний трикутник» боротьби з корупцією

У Transparency розповіли про «магічний трикутник» боротьби з корупцією

Укрінформ
Спільні дії громадянського суспільства, уряду й приватного сектору є "магічним трикутником" для досягнення позитивних результатів у боротьбі з корупцією.

Про це в інтерв'ю газеті «День» розповів засновник Transparency International Пітер Айген.

«У країнах, де є великі проблеми з корупцією, зазвичай є два принципи боротьби з нею.  Перше - потрібне потужне громадянське суспільство, яке могло б допомагати боротися разом або спонукати державне управління та приватний сектор до боротьби... І ми називаємо це таким собі магічним трикутником, який складається з уряду, приватного сектору та громадянського суспільства. Усі ці складові спроможні привносити в справу боротьби з корупцією свої потрібні елементи та комплексно і спільними зусиллями досягати цілей», - зазначив він.

Другим ключовим принципом боротьби з корупцією, за його словами, є так званий комплексний підхід. Айген пояснив, що такий підхід передбачає не лише кримінальне переслідування чи покарання за корупційні дії, а цілий комплекс різних заходів.

«Ми говоримо про те, що в суспільстві має бути система доброчесності або доброчесної поведінки, що становитиме певну мозаїку з багатьох компонентів: системи державних закупівель, доступу до публічної інформації, незалежних мас-медіа, громадянського суспільства, тобто усіх тих чинників, кожний з яких є важливим», - зауважив засновник Transparency International.

У цьому контексті він позитивно оцінив створення силами Transparency International Україна спільно з українським урядом «прозорої» системи державних закупівель, яка, на його переконання, сприятиме зменшенню корупції.

Як відомо, місією громадської організації Transparency International є обмеження зростання корупції шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-