Постраждалі від вибуху газу в Українську отримають квартири і грошові компенсації

Постраждалі від вибуху газу в Українську отримають квартири і грошові компенсації

Укрінформ
Усі постраждалі 15 січня в результаті вибуху побутового газу в п'ятиповерховому будинку в місті Українськ Донецької області отримають від місцевої влади квартири для постійного проживання, а також грошові компенсації.

Про це повідомляє Управління інформаційної політики і з питань преси Донецької військово-цивільної обласної держадміністрації.

«Селидівська міська рада прийняла рішення надати з резервного фонду 13 квартир для проживання жителям, чиє житло було зруйновано. Крім того, з міського бюджету буде виділено 650 тис. грн  для виплати матеріальної допомоги постраждалим - по 50 тис. грн на сім'ю», - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що залежно від міри руйнування квартир їхні господарі отримають грошові виплати від міської ради м.Українська: власники 9 зруйнованих квартир - по 10 тис. грн, власники ще 5 квартир - по 3 тис. грн.

За інформацією міського голови м.Селидове Віктора Ремізова, всім постраждалим вже повідомлено про розміри компенсацій, і «всі задоволені».

Орієнтовна вартість монтажно-будівельних робіт на відновлення багатоквартирного будинку після вибуху становить близько 4,7 млн грн. Такий висновок надали спеціалісти Краматорського проектного інституту, які проводили оцінку масштабів руйнувань. Зараз зруйнована ділянка будинку закрита тимчасовим укриттям, щоб не допустити потрапляння снігу і протікання води. У квартирах, де повилітали шибки, вікна засклені.

Питання виплати матеріальної допомоги і забезпечення житлом постраждалих знаходиться на контролі голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського.

Нагадаємо, 15 січня о 8:56 у двокімнатній квартирі на п'ятому поверсі в житловому будинку по вул. Чкалова,29 у м.Українськ Донецької області стався вибух газового балона без подальшого горіння. В результаті обвалилася покрівля і зруйновані перекриття між 5 і 4 поверхами. Пошкоджена сходова клітка. В результаті вибуху загинуло двоє дітей 2011-го і 2015 року народження. Трьох постраждалих, серед них 8-річну дівчинку, було госпіталізовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-