Мінсоцполітики нарахувало 16 тисяч безхатьків. Активісти - вдесятеро більше

Мінсоцполітики нарахувало 16 тисяч безхатьків. Активісти - вдесятеро більше

Укрінформ
На сьогодні немає точних даних щодо кількості безхатьків в Україні, але можна точно стверджувати, що їх щонайменше 16 тисяч.

Про це у четвер на засіданні «круглого столу» в Укрінформі заявила начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Мінсоцполітики Оксана Суліма.

«Скільки ж бездомних в Україні? Були різні соціологічні дослідження і зазначалося, що у нас 100 тисяч бездомних осіб, скільки їх насправді, досі дуже важко сказати. За півріччя ми дивилися вибірку, то в нас 16 тисяч було бездомних, тобто можна говорити, що це 16 тисяч людей, без усіляких повторів. Це точно», - сказала Суліма.

Натомість президент Об'єднання громадян "Народна допомога" Іван Ковалішин - іншої думки. За його словами, кількість безхатченків є значно більшою, адже Мінсоцполітики у порядку обліку безхатьків враховує лише первинні звернення.

«Це статистика не зовсім відображає справжню картину. Кількість бездомних у розвинених країнах, а ми говоримо про країни Західної Європи, становить приблизно 0,5% від загальної кількості населення. В даному випадку, якщо фактично дивитися від кількості населення України, то ми можемо говорити про  цифру 175-200 тисяч осіб», - сказав Ковалішин. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-