У Мін'юсті пояснили, чому треба скасувати Господарський кодекс

У Мін'юсті пояснили, чому треба скасувати Господарський кодекс

Укрінформ
Міністерство юстиції виступає за скасування Господарського кодексу, оскільки більшість його норм є застарілими або дублюються галузевим законодавством. 

Про це у четвер на прес-конференції в Укрінформі заявили міністр юстиції Павло Петренко і його заступник з питань європейської інтеграції Сергій Петухов.

"У 2003 році було прийнято два дуже серйозних акти - Цивільний кодекс і Господарський. Якщо Цивільний кодекс був напрацюванням нового, європейського закону, то Господарський кодекс законсервував багато речей з радянського законодавства", - зазначив Петренко.

За його словами, дублювання у Господарському кодексі  норм інших законодавчих актів призвело до того, що наразі важко визначити який суд - господарський, адміністративний чи місцевий має розглядати позов.

У свою чергу Петухов додав, що державні регулятори одноголосно виступають за скасування Господарського кодексу, оскільки він вміщує застарілі норми та дублює галузеве законодавство. "Кодекс не модернізувався протягом 10 років і не відображає реального стану речей, документ заважає веденню бізнесу в Україні", - зауважив Петухов.

Він також запевнив, що норми Господарського кодексу, які свого часу були перенесені з галузевого законодавства, а також ті, які довели свою ефективність, будуть відображені в інших нормативно-правових актах. "Це не буде одночасне скасування кодексу без аналізу та врахування позитивних моментів", - наголосив заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-