Квіташвілі підтвердив 51 смерть від грипу

Квіташвілі підтвердив 51 смерть від грипу

Укрінформ
За оперативними даними МОЗ, на сьогодні в Україні зареєстровано 51 летальний випадок від ускладнень грипу.

Такі дані на брифінгу озвучив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день у нас є 51 підтверджений летальний випадок. Ще раз наголошую - це пізні звернення до лікарів", - сказав він.

Квіташвілі зазначив, що кількість звернень до лікарень зросла: "Рівень звернення до лікарень високий. Це добре, це правильно. Рівень самолікування набагато нижче, ніж в попередні роки. Ризик того, що будуть летальні випадки,  зменшується".

За словами глави МОЗ, наразі до епідемічного порогу наблизилося 17 областей. Найвищий рівень захворюванності - в Києві та Київській області, найнижчий - у Закарпатті. Перетнули епідемічну межу Донецька та Рівненська області.

При цьому міністр закликав українців не панікувати: "Немає ніяких підстав для паніки. Україна знаходиться на тому ж рівні, що і європейські країни. У відсотковому відношенні ми в тих же рамках, що і вони".

У сезон захворюваності на грип, додав він, завжди є летальні випадки, в особливій зоні ризику знаходяться люди зі зниженим імунітетом.

Квіташвілі також підкреслив, що терміни "епідемія" і "пандемія" - суто технічні терміни, якими послуговуються медичні служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-