Українським біженцям грозить депортація з Німеччини - ЗМІ

Українським біженцям грозить депортація з Німеччини - ЗМІ

Укрінформ
Українським біженцям загрожує депортація з Німеччини.

Матеріал під таким заголовком з'явився у вівторок у німецькому виданні Frankfurter Rundschau.

"Тисячі українських біженців у Німеччині отримують попередження з вимогою залишити країну, вони практично не мають шансів на отримання притулку", - йдеться в статті.

Більше семи тисяч українців прибули в Німеччину через війну на сході України і подали тут прохання про надання їм політичного притулку. Багато хто з них протягом останніх кількох тижнів отримав повідомлення про відмову в наданні їм притулку. Автор статті вивчав ситуацію на прикладі кількох конкретних сімей, проти депортації яких зараз намагаються боротися сусіди й друзі.

Як раніше повідомили Укрінформу у Федеральному відомстві з питань міграції і біженців, у 2014 році громадяни України подали 2657 заяв на надання притулку (що було в 20 разів більше ніж у попередньому році), в 2015 - майже 4400. В середньому щомісяця у відповідні органи надходить більш як 300 нових клопотань.

При цьому лише трохи більш як 5% клопотань мають позитивне рішення (у 2014 році позитивне рішення було прийнято по 19 заявах). "На сьогодні біженцям з Донецької і Луганської областей притулок у Німеччині не надається, оскільки існують альтернативні можливості переїзду в мирні регіони України", - зазначають у Федеральному відомстві.

Політики правлячої коаліції вимагають визнати Україну "безпечною країною походження", що автоматично позбавляє її громадян на отримання притулку. При цьому прохачеві пропонують залишити країну в найкоротші строки.

Наприкінці минулого року такими країнами були визнані 6 західнобалканських держав, зараз обговорюється питання про внесення до списку країн північної Африки. Реально отримати статус біженця в Німеччині на сьогодні можуть тільки виключно сирійці. Решту, для зниження напруженості з потоком мігрантів, депортуватимуть у прискореному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-