Уряд затвердив план з адаптації учасників АТО до мирного життя

Уряд затвердив план з адаптації учасників АТО до мирного життя

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив план міжвідомчих заходів щодо адаптації до мирного життя учасників антитерористичної операції.

Про це йдеться в урядовому розпорядженні №10-р від 13 січня.

План передбачає організацію на постійній основі Міністерством соціальної політики й Державною службою зайнятості для учасників антитерористичної операції, звільнених з військової служби, служби у правоохоронних органах та членів їх сімей професійне навчання, спрямоване на формування навичок провадження підприємницької діяльності.

Мінсоцполітики, Державній службі у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, обласним та Київській міській держадміністрації доручено сприяти створенню груп підтримки самодопомоги й взаємодопомоги для учасників АТО й залучення їх до таких груп.

Передбачається також забезпечення, організація та надання для учасників антитерористичної операції, звільнених з військової служби, служби у правоохоронних органах, які звернулися до державної служби зайнятості, послуг з професійної орієнтації та професійного навчання.

Також доручено розглянути питання про можливість спрощення процедури прийняття в першочерговому порядку на роботу в органи Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Міністерства оборони, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку й захисту інформації та Управління державної охорони учасників АТО, звільнених з військової служби, служби в правоохоронних органах.

Крім того, планується забезпечити співробітництво підрозділів, що проводять облік учасників АТО, з військовими підрозділами з метою спрямування для подальшого проходження військової служби за контрактом учасників АТО, звільнених з військової служби, служби в правоохоронних органах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-