"Іловайський котел": бійці висунули ультиматум

Укрінформ
Побратими та рідні загиблих в "іловайському котлі" провели мітинг на майдані Незалежності в Києві, на якому закликали передати до суду справу щодо подій в Іловайську у 2014 році для притягнення винних до відповідальності. 

Про це в понеділок під час мітингу заявив командир штурмової групи батальйону "Донбас", керівник військово-патріотичного об’єднання учасників АТО "Справедливість" Тарас Костанчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, Іловайське братерство – безпосередні учасники "іловайського котла", їх найближчі родичі, родичі загиблих бійців, всі свідомі громадяни України, - вимагаємо передати справи щодо тих подій до суду. Вимагаємо на час розгляду в суді відсторонити від займаних посад Муженка, Литвина, Назаренка та Гелетея. Наполягаємо на публічному та відкритому судовому процесі", - сказав він.

За словами Костанчука, події в Іловайську у 2014 році є найстрашнішою трагедією сучасної України. Він зазначив, що матеріали по Іловайську мали б бути передані до суду ще рік тому, але досі ведеться слідство, і матеріали справи засекречені. Він зауважив, що представники Іловайського братерства не дадуть замовчати події в Іловайську і закликають виконати їх вимоги протягом двох тижнів.

"Через два тижні ми зробимо наступний крок, який - я ще не знаю, але кожен наш наступний крок буде більш жорсткий. Ми цього не полишимо, треба буде - ми піднімемо всю Україну, будемо закликати всіх свідомих громадян", - підкреслив він.

Костанчук наголосив, що учасники іловайських подій готові прийти в суд в якості потерпілих і допомогти суду розібратись і встановити винних у цій трагедії.

Загалом у мирній акцій взяло участь близько 30 побратимів та рідних загиблих у "іловайському котлі". У кожного з них на руці була чорна пов'язка з написом "Іловайськ 2014" в пам'ять про загиблих захисників України в Іловайську.

Після мітингу на майдані Незалежності учасники акції вирушили на Банкову, де передали свої вимоги представнику Адміністрації Президента.

Нагадаємо, "іловайський котел" став однією з найжахливіших битв для української армії у війні на Донбасі. Згідно з останніми даними Військової прокуратури, в "іловайському котлі" загинуло 366 військових і 429 були поранені. Сотні потрапили в полон бойовиків, доля деяких не відома досі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-