Херсонщина вводить карантин у навчальних закладах

Херсонщина вводить карантин у навчальних закладах

Укрінформ
На Херсонщині у суботу прийнято рішення з 18 січня припинити по всій території області заняття у навчальних закладах через зростання в регіоні кількості випадків захворювань на грип та ГРВІ.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів керівник управління освіти і науки облдержадміністрації Євген Криницький.

"Сьогодні об 11.00 відбулося засідання обласного штабу з надзвичайних ситуацій, на якому було прийнято рішення ввести в навчальних закладах області, у зв'язку з епідеміологічною ситуацією, карантин на 5 днів - з 18-го по 22-ге січня", - розповів Криницький.

За його словами, дане рішення обов'язкове до виконання на всій території області для загальноосвітніх шкіл, дитсадків, позашкільних закладів і навчальних закладів професійно-технічної освіти. "Що ж стосується вишів, а вони не в нашому безпосередньому підпорядкуванні, то їм рекомендовано піти на карантин", - зазначив очільник облуправління освіти і науки ОДА.

Як сказав Криницький, карантин вводиться також і в місті Херсоні, де мерія напередодні заявила, що наразі не закриватиме школи і дитсадки. "Начальник управління освіти Херсонської міськради Ніконов вже отримав відповідну вказівку. Він зобов'язаний ввести карантин", - заявив Криницький.

Керівник управління освіти і науки ОДА також наголосив, що 5 днів карантину - не остаточний термін. А відтак, карантин може бути продовжений і після 22-го січня. "Ми будемо моніторити ситуацію, і в залежності від неї далі буде видно", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонська мерія поінформувала, що наразі не закриватиме школи і дитсадки міста на карантин через випадки захворювань на грип та ГРВІ. "Рівень захворюваності на ГРВІ та грип не перевищує епідеміологічного порогу, а тому у карантині немає потреби. Станом на 15 січня (у Херсоні - ред.) у школах були відсутніми 9% учнів, у дитсадках - 18%, а епідеміологічний поріг для введення карантину становить 30%", - йшлося у повідомленні мерії.

Разом з тим, за інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Херсонській області, найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ цього року було зафіксовано на Херсонщині у Скадовському районі (67 випадків на 10 тис. населення), Верхньорогачицькому районі (55,3 випадків), Білозерському районі (48,5 випадків) та місті Херсон (43,5 випадки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-