В Україні завтра хуртовини, до 9° морозу

В Україні завтра хуртовини, до 9° морозу

Укрінформ
В Україні завтра синоптики прогнозують погіршення погодних умов: хуртовини, пориви вітру, на дорогах сильна ожеледиця. У Карпатах - помаранчевий ступінь лавинної небезпеки.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

«16 січня в Україні сніг та мокрий сніг, вночі та вранці у північних областях сильний сніг, хуртовини, у центральних областях місцями сильний мокрий сніг з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця; температура вночі 1-6° морозу, на Сумщині, Полтавщині та Харківщині 7-9° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла. У південній частині мокрий сніг з переходом у дощ, температура вночі близько 0°, вдень 4-9° тепла. Вітер південно-східний з переходом на західний, 5-10 м/с, вночі у північних, центральних і південних областях, вдень у східній частині пориви 15-20 м/с», - йдеться у повідомленні.

Завтра у Карпатах сніжитиме. Вітер західний, помірний. Температура вночі 4-9° морозу, вдень 1-6° морозу. Висота снігового покриву 13-53 см. 16 січня на високогір'ї Закарпатської області зберігатиметься підвищена лавинна небезпека (ІІІ ступінь).

У Львові завтра сніжитиме. Вітер західний, помірний. Вночі 2-4° морозу, вдень 0-2° тепла. На дорогах ожеледиця.

У Дніпропетровську мокрий сніг з дощем. Вітер південно-східний з переходом на західний, помірний. Вночі та вранці пориви 15-20м/с та хуртовина. Температура вночі 2-4° морозу, вдень 2-4° тепла. На дорогах ожеледиця.

В Одесі завтра мокрий сніг з дощем. Вітер переважно південний, 7-12 м/с, вночі та вранці пориви 15-20 м/с. Вночі близько 0°, вдень 5-7° тепла.

У Харкові вночі без опадів, вранці та вдень сильний сніг. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Вночі та вранці налипання мокрого снігу, хуртовина. Температура вночі 6-8° морозу, вдень 0-2° тепла. На дорогах ожеледиця.

У столиці завтра вночі та вранці сильний сніг, хуртовина, пориви південно-східного вітру 15-18 м/с; температура 1-3° морозу; вдень невеликий мокрий сніг, вітер західний, 5-10 м/с, температура 0-2° тепла. На дорогах ожеледиця.

Нагадаємо, максимальна температура 16 січня у Києві була зафіксована у 1989 році - плюс 7,1°;  мінімальна - у 1943 році - мінус 24,3°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-