Соцпроект

Соцпроект "...і я не мовчатиму!": українці без корупції прожити можуть

Укрінформ
Жити без хабарів реально - про це розповідають відвідувачі сторінки всеукраїнського соціального проекту "...і я не мовчатиму!", ініційованого Укрінформом та українським представництвом глобальної антикорупційної неурядової організації Transparency International Україна.

"Наша сторінка має вже понад 200 тисяч гостей. На просте запитання:"Чи готовий ти жити без корупції?" 181 тис. 124 читачів, а це 79%  від загальної кількості учасників опитування, відповіли позитивно. Не готовими відмовитися від хабарів виявилися 48 тис. 147 учасників цього голосування (21%)", - зазначають організатори проекту.

Своїми історіями про те, як можна прожити без хабарів, поділилися більше тисячі громадян. Зокрема, читачі розповідають про те, як можна не давати "подяку" при отриманні закордонного паспорта, водійського посвідчення, у медичних та навчальних закладах. "Чим швидше запровадимо електронний документообіг в усіх сферах життєдіяльності держави і простих людей, тим швидше позбудемося корупції. Якщо кожна зустріч із живим чиновником буде замінена на електронне спілкування з державною структурою - це відсотків на 90 вирішить проблему", - переконані читачі.

Деякі учасники соцпроекту стверджують, що нині якісно надають саме ті послуги, які офіційно не є безкоштовними, саме тому вони готові платити державі, а не давати хабар.

Нагадаємо, всеукраїнський соціальний проект, що отримав назву "...і я не мовчатиму!", стартував на початку грудня на сайті www.ukrinform.ua і триватиме упродовж трьох місяців. Лише за перший тиждень на сторінку зайшли понад 28 тисяч відвідувачів.

У подальшому шляхом підрахунку голосів Укрінформ і Transparency International Україна зможуть зробити певні висновки та показати громадськості остаточні результати, які стосуються рівня корупції в Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-