Радник Деканоідзе пояснив, яку «переатестацію» пройшли екс-беркутівці

Радник Деканоідзе пояснив, яку «переатестацію» пройшли екс-беркутівці

Укрінформ
За його словами, стався класичний «юридичний казус невірного трактування».

Чотири екс-беркутівці, проти яких Генпрокуратура України порушила кримінальні справи і оголосила підозри, пройшли внутрішню переатестацію в Національній поліції України, яку провів екс-керівник столичного управління поліції Олександр Терещук. Атестацію в рамках програми 100 днів якості Національної поліції, яка проходить зараз у Києві та області, колишні спецпризначенці не проходили і проходити не будуть.

Про це в п'ятницю на брифінгу в Києві щодо проміжних результатів перебігу переатестації особового складу Національної поліції України у Києві та області заявив радник з питань комунікації голови Національної поліції України Денис Козван, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В документах, які представила Генпрокуратура, мова йшла про внутрішню переатестацію, яка проходила згідно з регламентом змінення звання. І той наказ, якщо я не помиляюся, був підписаний ще 7 листопада, тобто в день створення Національної поліції. Тому відбувся класичний юридичний казус невірного трактування», - сказав він.

За словами Козвана, переатестація є внутрішньою процедурою, яка завжди була присутня в органах внутрішніх справ і відбувається кожного року, коли переглядаються фахові звання і можливість підвищення людини чи пониження. Він зазначив, що «невірне трактування представниками Генеральної прокуратури» дозволило потім медіа підхопити це як переатестація, яка відбувається наразі в рамках програми 100 днів якості Національної поліції, коли всі представники особового складу Нацполіції тепер мають пройти переатестацію.

«Тому, все ж таки, потрібно говорити, що підвищення тих військових звань (екс-беркутівців - ред.) відбулося, але воно відбулося не в рамках переатестації, яка триває зараз, а в рамках внутрішньої процедури, яку тоді здійснив колишній керівник (вже звільнений) поліції міста Києва пан Терещук. А от переатестацію в рамках процесу, який наразі проходить в центрі рекрутингу, який здійснюють атестаційні комісії, ці 4 представники колишнього «Беркуту» не проходили і вони його навіть не будуть проходити», - підкресли радник голови Нацполіції.

Водночас речник Центру рекрутингу Національної поліції України Олена Дятлова також підтвердила, що колишні екс-беркутівці, проти яких ГПУ відкрила кримінальні провадження, атестацію в рамках програми 100 днів якості Нацполіції не проходили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-