ОБСЄ побачила загострення на Донбасі

ОБСЄ побачила загострення на Донбасі

Укрінформ
ОБСЄ бачить ознаки завершення періоду відносного спокою на Донбасі, зокрема, в районі Донецького аеропорту. 

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час Skype-брифінгу з Соледара в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 22 грудня минулого року, коли Тристороння контактна група погодила припинення вогню на період новорічних свят, фіксується значне зменшення рівня насилля, зокрема, і навколо залишків Донецького аеропорту. Наші спостерігачі фіксували там малу кількість випадків порушення вогню. Чотири дні поспіль взагалі не було жодного випадку. На жаль, є ознаки, що цей період підійшов до завершення», - наголосив він. 

Хуг підкреслив: зазначена ситуація свідчить, що коли є бажання, то можна знайти і методи врегулювання конфлікту. 

Однак, за його словами, таке бажання не було проявлене сторонами в районі Горлівки, де спостерігалися сплески насилля, а саме минулого четверга і п'ятниці спостерігачі ОБСЄ зафіксували там інтенсивний обмін вогнем із систем залпового вогню, артилерії та мінометів. 

«Насилля в і навколо Горлівки підтвердило один важливий факт: зброя, яка мала бути відведена, не була відведена. Факти говорять самі за себе, що відображено у наших щоденних доповідях», - зазначив Хуг. 

Він також зауважив, що напружена ситуація впродовж періоду новорічних свят зберігалася в трикутнику Павлопіль-Октябр-Комінтернове. 

Водночас Хуг привернув увагу до значної кількості броньованої техніки, яку бойовики незаконних збройних формувань сконцентрували в районі Луганська. 

«Велика кількість танків на південний захід від Луганська, які знаходяться там під начебто приводом навчань, можуть створити ситуацію невпевненості та настороження і призвести до непередбачуваних наслідків. Полігони можуть легко перетворитися на стартові позиції, що дозволять просто дістатися лінії зіткнення», - наголосив заступник голови СММ ОБСЄ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-