У Міноборони кажуть, що в АТО годують краще за

У Міноборони кажуть, що в АТО годують краще за "шведський стіл"

Укрінформ
Харчове забезпечення військовослужбовців, у тому числі в АТО, виходить дорожчим, ніж в рамках продовольчого експерименту, де військовим пропонують широкий асортимент товарів за типом "шведським столу".

Про це повідомив на брифінгу у Києві заступник начальника Центрального управління продовольчого забезпечення полковник Микола Куклюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день у зоні АТО вартість послуг з постачання продуктів до військових частин коштує мінімально 71 грн на одного військовослужбовця, до 76,2 грн - в інших фірмах...А послуга, яку Міністерство оборони платить фірмам у Львівський академії і Західній військово-морській базі (дві військові частини, де впроваджується продовольчий експеримент - ред.), із забезпечення продуктами складає 57,26 грн в Академії, і 57, 08 грн у Західній базі. Додаємо вартість комунальних послуг, зарплату кухарів і обслуговуючого персоналу. Попередній аудит, проведений цих двох частин, показав, що ми отримуємо 65,65 грн на одного військовослужбовця в Академії і 64 грн у Західній військово-морській базі", - сказав він.

Полковник наголосив, що головним завданням експерименту, який нині триває у двох військових частинах ЗСУ, є впровадження каталогу замість існуючих норм харчування. "Після його випробовування буде прийнято рішення щодо поширення експерименту на інші військові частини, в яких послуги надаватимуться підприємствами. Військові частини, які мають бойові завдання, виконання яких передбачається за межами пункту постійної дислокації, будуть укомплектовані штатними військовими кухарями, і, відповідно, продовольче забезпечення в них здійснюватиметься як за експериментом", - повідомив Куклюк.

Він також повідомив, що на сьогодні аутсорсинг у Збройних Силах України залишається. "У Збройних Силах України застосовується 2 різновиди аутсорсингу: послуги підприємств з повного циклу - це підвезення продуктів, приготування їжі, або послуги з поставки продуктів. Поставка продовольства здійснюється компанією, підприємством або фірмою за всім асортиментом продовольства до військової частини аналогічно тому, як це існує на сьогодні в зоні АТО. Приготування їжі здійснюють штатні військові кухарі", - пояснив він.

Наразі харчування в районі проведення АТО командири військових частин організовують, маючи штатних кухарів. Їх підготовку відновлено в навчальному центрі у Яворівській області.

Як повідомили в МОУ, наприкінці січня цього року буде підготовлена підсумкова доповідь Кабінету Міністрів України щодо результатів продовольчого експерименту. Після цього рішенням Уряду експеримент планується поширити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-