Мінагро шукає сальмонелу в яйцях на експорт

Мінагро шукає сальмонелу в яйцях на експорт

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства України проводить розслідування щодо наявності сальмонели у яйцях, які експортувались з України в Ізраїль.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики з посиланням на першого заступника голови державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапу.

«6 січня розпорядженням заступника головного державного інспектора ветеринарної медицини прийнято рішення про проведення протиепізоотичного розслідування на підприємстві, яке здійснює експорт харчового яйця до Держави Ізраїль. Паралельно були відібрані біологічні матеріали на дослідження у відповідну регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини та Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи м. Київ. На даний момент дослідження тривають. За результатами дослідження буде поінформовано як ізраїльську сторону, так і українське суспільство. Для нас це питання є пріоритетним, тому ми вживатимемо всіх необхідних заходів, для того, аби це завдання виконати», - цитує прес-служба слова Лапи.

Також, аби врегулювати питання з експортом яєць до Ізраїлю, чиновники Мінагрополітики зустрінуться зі своїми ізраїльськими колегами.

«Крім того, 13 січня заступник Голови Держветфітослужби України Олександр Вержиховський та перший заступник голови Держпродспоживслужби України Володимир Лапа здійснять робочий візит до Держави Ізраїль, де плануються зустрічі з представниками компетентних органів, зокрема, Міністерства охорони здоров'я та Міністерства сільського господарства Держави Ізраїль, та бізнес-спільнотою. Під час переговорів будуть з'ясовані питання, пов'язані з можливим виявленням Salmonella enteritidis в українському харчовому яйці та відповідні заходи щодо відновлення експорту яєць до Ізраїлю», - повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Там також повідомляють, що на даний час до Держави Ізраїль експортує яйця лише одна українська компанія. За минулий рік ця компанія експортувала 32 млн харчових яєць в чотири країни. Загалом, за 2015 рік українські компанії експортували 900 млн яєць в різні країни світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-