За два тижні в Краматорську від грипу померли 16 людей

За два тижні в Краматорську від грипу померли 16 людей

Укрінформ
За два тижні у Краматорську від ускладнень, викликаних грипом, померли 16 осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник відділу охорони здоров'я міськради Краматорська Ігор Михайлов.

«За два тижні у Краматорську від ускладнень, викликаних грипом і ГРЗ, померли 16 осіб. Більшість із них не страждали на хронічні захворювання й намагалися перенести хворобу на ногах. За медичною допомогою зверталися на 6-7-й день захворювання, коли у легенях відбувалися безповоротні зміни», - зазначив Михайлов.

За його словами, на сьогодні у стаціонарних відділеннях перебувають 32 хворих на грип і ГРЗ, серед них 12 дітей. 16 пацієнтів - на кисневій підтримці. При цьому у стаціонарах лежать 208 пацієнтів  з ускладненнями після перенесених захворювань, 33 - у тяжкому стані. Переважно в них діагностували запалення легенів.

Міськрада й виконком організували оперативний штаб з реагування на епідемічну ситуацію у місті. На його засіданні було вирішено питання про виділення додаткових грошей на придбання необхідних лікарських препаратів і витратних матеріалів, здійснити закупівлю яких лікарні зможуть вже 12 січня.

10 січня в область надійшов противірусний препарат «Таміфлю», закуплений у попередні роки  коштом держбюджету. Згідно із розподілом, затвердженим наказом департаменту охорони здоров'я Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, лікарні міста Краматорська отримали 70 упаковок (для лікування одного хворого потрібно не менше двох упаковок).  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-