Уряд затвердив план заміни паспортів на ID-картки

Уряд затвердив план заміни паспортів на ID-картки

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив концепцію створення національної системи ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну №1428-р, оприлюдненому на Урядовому порталі.

Як зазначається у документі, процес реалізації концепції передбачений на період до 2017 року та складається з двох основних етапів.

На першому етапі має відбутися, зокрема, розроблення нової моделі ідентифікації особи і перевірки даних та запровадження нового, надійного процесу менеджменту встановлення ідентичності, забезпечення ДМС (Державна міграційна служба - ред.) оперативного доступу до наявних державних та єдиних реєстрів, інших інформаційних баз, що перебувають у власності держави або підприємств, установ та організацій, з метою проведення ідентифікації.

Також передбачається реалізація пілотних проектів із запровадження практики використання ДМС нових електронних інструментів ідентифікації особи, проведення аналізу і здійснення контролю якості та виявлення випадків фальсифікації, ознайомлення громадськості з перевагами нової системи електронної ідентифікації особи, а також надання державним органам доступу до електронного ідентифікаційного сервісу.

Другий етап розрахований на червень 2016 року - грудень 2017 року та передбачає скорочення обігу старих паспортів громадянина України шляхом поетапного впровадження спеціальних програм обміну паспортів громадян України у паперовому вигляді на паспорт у формі картки.

Також на цьому етапі має відбутися оптимізація порядку надання існуючих та розроблення нових послуг, а також інтеграція паспорта громадянина України у формі картки з іншими ініціативами електронного управління.

Нагадаємо, міграційна служба 11 січня розпочала видачу паспорта громадянина України у вигляді безконтактної пластикової картки (ID-картки) для осіб, які досягли 16-річного віку й отримують паспорт вперше.

Водночас для проведення процедури заміни старих паспортів у формі книжечок на ID-картки необхідно, аби Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект №3224 про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-