Яценюк сказав, коли можна не платити за теплопостачання

Яценюк сказав, коли можна не платити за теплопостачання

Укрінформ
Якщо температура в оселі нижча 18 градусів, громадяни мають право на перерахунок тарифу за тепло, а якщо 12 градусів - узагалі не мають сплачувати за рахунком.

Про це у програмі «10 хвилин із Прем`єр-міністром» сказав глава уряду Арсеній Яценюк, повідомляє Укрінформ.

«Люди звертають з тим, що в квартирі холодно, а рахунок виставляють такий, що начебто батареї гарячі», - сказав він.

Яценюк розповів про існування  механізму перерахунку такого тарифу. Зокрема, якщо в квартирі температура нижче 18 градусів, громадянам необхідно зателефонувати в підприємство теплокомуненерго, з яким у них укладено договір, або в ЖЕК чи ОСББ «і повідомити про те, що в квартирі температура нижче 18 градусів, і запросити невідкладно комісію для того, щоб вони склали акт».

«Коли ви будете з ними розмовляти по телефону, обов'язково запитайте в них номер заявки, яка зареєстрована як ваш телефонний дзвінок», - порадив Яценюк  громадянам.

За його словами, протягом 72 годин комісія повинна прибути й заактувати температуру. У тому випадку, якщо протягом 72 годин комісія не прибула, громадяни мають право самостійно скласти відповідний акт. «Для того, щоб цей акт був достовірний, запросіть своїх сусідів по будинку для того, щоб вони засвідчили двома підписами, що температура в вашій квартирі дійсно нижче 18 градусів», - підкреслив глава уряду.

Яценюк зазначив, що за кожен градус нижчої температури рахунок за житлово-комунальну послугу повинен бути зменшений на 5%: «Якщо в квартирі температура не 18 градусів, а 16 градусів, то це означає, що рахунок за житлово-комунальні послуги за цей період повинен бути зменшений на 10%».

У тому випадку, якщо температура в оселі 12 градусів, громадяни взагалі не повинні сплачувати за рахунком, підкреслив він. «Але для цього так само зробіть акт, передайте його до підприємства теплокомуненерго. І це підприємство зобов'язане здійснити перерахунок того рахунку, який виставлений в вашу квартиру», - додав Прем`єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-