Греко-католики не проти святкувати Різдво 25 грудня

Греко-католики не проти святкувати Різдво 25 грудня

Укрінформ
Українська греко-католицька церква розглядає можливість спільного святкування Різдва з церквами, які вшановують це свято за григоріанським календарем, сказав глава УГКЦ блаженніший Святослав (Шевчук).

Про це повідомляє Радіо «Марія».

«Ми повинні прямувати до того, щоб святкувати Різдво та інші нерухомі свята за точнішим григоріанським календарем – так, як це зараз роблять не тільки католики, але й більшість православних церков світу. Це питання має не так догматичний, як дисциплінарний зміст», – наголосив Святослав.

Водночас, за його словами, такі зміни, як, зокрема, зміни календаря, вже не раз провокували церковні поділи і розколи.

«Я прагну, щоб це питання піднімала не тільки ієрархія, а й миряни. Усе церковне тіло може перейнятися ідеєю святкування нерухомих свят за григоріанським календарем. Крім цього, ця ідея повинна мати екуменічний характер. Ми будемо мати достатньо сили це здійснити, коли перехід ми здійснимо разом із нашими православними братами. Тоді це прихильно сприйметься широким загалом України і не породить нових перешкод для відновлення єдності єдиної помісної Київської церкви», – сказав блаженніший Святослав.

Додамо: Кардинал, у минулому Архієпископ УГКЦ, Любомир Гузар не бачить перешкод для святкування Різдва Христового разом зі всіма християнами 25 грудня. А секретар РНБО України Олександр Турчинов також пропонує розглянути можливість перенесення офіційного святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-