Убивця Гонгадзе зібрався у суд з прав людини

Убивця Гонгадзе зібрався у суд з прав людини

Укрінформ
Захист Олексія Пукача має намір оскаржити у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ довічний вирок за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявив адвокат Григорій Демиденко, передає Радіо Свобода.

«Обов’язково (подамо касацію у Вищий спецсуд. – Ред.)... і до Європейського суду з прав людини дійдемо», - заявив захисник.

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС Пукачу, відхиливши його апеляційну скаргу.

Захист просив суд пом’якшити Пукачу міру покарання, змінивши пожиттєве ув’язнення на 8 років тримання під вартою.

Журналіста Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року. Майже через вісім років, 15 березня 2008 року, Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС – Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича – і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва визнав Пукача винним у вбивстві Георгія Гонгадзе і посадив його на довічне. Через рік суд почав у закритому режимі розглядати апеляцію на вирок. Генпрокуратура виступила за відкритий розгляд справи.

У лютому минулого року Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про відкритий режим слухання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-