СБУ готова до обміну «всіх на всіх» хоч зараз - Тандіт

СБУ готова до обміну «всіх на всіх» хоч зараз - Тандіт

Укрінформ
Всі затримані Службою безпеки України бойовики можуть бути звільнені протягом кількох годин у рамках виконання мінських домовленостей.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

"Ми завжди виконували 6 пункт мінських домовленостей. В цей раз ми в будь-який момент протягом кількох годин готові передати туди (на неконтрольовану територію, - ред.) людей, які вчиняли злочини проти цілісності України і хто ототожнює себе з цими, так званими, республіками", - заявив Тандіт.

Раніше, так званий, "глава ЛНР" Плотницький заявив, що розпорядився відпустити всіх полонених українських військових, які перебувають у "ЛНР".

"Я б на цю тему не давав розширеного коментаря, необхідно перевіряти кожне слово, враховуючи, що за кожним словом стоять долі хлопців, які будуть звільнені. Ми не будемо анонсувати звільнення. Якщо говорити про заяву, або нібито зроблену заяву, так званого лідера "ЛНР", скажу, що свята, які починаються, які проходять вже, вони є приводом для того, щоб дійсно нам, тим, хто називає себе християнами, вирішити питання, в тому числі, із звільненням заручників. Я не можу говорити, через скільки годин або днів це станеться, але ми сподіваємося, що Росія почне виконувати пункт 6 мінських домовленостей", - зазначив радник голови СБУ.

Тандіт також назвав кількість українських полонених на території бойовиків.

"Якщо говорити про цифри, то ми бачимо місця, де точно знаходяться наші хлопці, їх 57 осіб. Заручниками вважаються близько 140 наших хлопців, при чому, якщо говорити про Луганську, то крім військових хлопців, які захищали зі зброєю в руках цілісність України, там є і цивільні, в тому числі ваша колега Маша Варфоломеєва", - повідомив Юрій Тандіт.

Нагадаємо, 22 грудня за підсумками тристоронньої зустрічі контактної групи прес-секретар представника України в тристоронньої контактної групи, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що просувань у питанні звільнення полонених не досягли. При цьому в ОБСЄ висловили сподівання, що питання звільнення полонених вирішиться під час свят.

Зазначимо, що раніше бойовики виключили можливість обміну полоненими до Нового року.

Раніше представник України у підгрупі з гуманітарних питань, народний депутат Ірина Геращенко заявила, що в полоні у бойовиків знаходяться 139 українських військових, ще 762 людини вважаються зниклими без вести.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-