Муженко розкрив плани про Центр підготовки Сил спецоперацій

Муженко розкрив плани про Центр підготовки Сил спецоперацій

Укрінформ
У 2016 році буде реалізовуватися питання щодо створення Центру підготовки Сил спеціальних операцій.

Про це заявив начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко в інтерв'ю Військовому телебаченню, повідомляє прес-служба Генштабу.

"Саме командування вже створено, але ще є багато роботи у плані набуття спроможності цим командуванням для управління відповідними військовими частинами. Я маю на увазі і підрозділи та частини спеціального призначення, і підрозділи інформаційно-психологічних операцій чи інформаційно-психологічної протидії та ряд тих підрозділів, які увійдуть структурно в ССО. У тому числі стоїть питання, на перспективу на наступний рік, про створення Центру підготовки Сил спеціальних операцій", - сказав Муженко.

Окремо начальник Генштабу вказав на важливість такого компоненту у ССО, як інформаційно-психологічні операції.

"Що стосується інформаційно-психологічних операцій, то, дійсно, така проблема існує, на жаль, і на сьогоднішній день. Але вже проглядається систематизоване застосування таких підрозділів у ЗСУ. Йде процес нарощування. У нас є декілька центрів інформаційно-психологічних операцій, які зараз, чи на перспективу, планується підпорядкувати командуванню ССО", - заявив Муженко.

Він також запевнив, що підписав концепцію про створення ССО відразу після її підготовки, спростовуючи попередні повідомлення у ЗМІ.

"Я підписав, як тільки вона була готова. Якщо вести мову про той документ, який хтось представляє як концепцію, то це вже інше питання. Документи, які представлялися, вони не були концепцією ні по формі, ні по змісту", - зазначив начальник Генштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-