Шахтарі вирішили перекрити митні переходи з Польщею

Шахтарі вирішили перекрити митні переходи з Польщею

Укрінформ
Шахтарі, які страйкують у Львівській області, мають намір 12 січня перекрити митні переходи з Польщею.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Немає впевненості у шахтарів, що в січні вона (зарплата, – ред.) буде виплачуватися, так само, як і в лютому. Вчора відбулося засідання місцевої організації незалежних працівників України. Також інша профспілка активізувалася. Прийнято рішення провести збори по всіх інших шахтах в регіоні, саме у Львівській області, які мають визначитися, чи долучаться вони до страйку, чи ні", - сказав він.

У той же час, за його словами, шахтарі вирішили 12 січня перекрити митні переходи з Польщею, щоб залучити до проблеми громадськість.

"Вже прийнято рішення 12 січня перекривати митні переходи з Польщею для того, щоб привернути увагу не тільки центральних органів влади до того бардаку, який відбувається у паливно-енергетичному комплексі, та бездіяльності міністра Демчишина разом зі своєю командою, а й для того, щоб привернути увагу всієї міжнародної громадськості", - додав Волинець.

Нагадаємо, 2 січня гірники шахти "Степова" ДП "Львіввугілля" (с. Глухів Львівської області) розпочали стихійний страйк через зарплатні борги. Волинець уточнив, що на сьогодні гірникам підприємства заборгували 78% зарплати за листопад і 100% - за грудень 2015 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-