Сили спеціальних операцій ліквідували шпигунську антену на лінії розмежування

Сили спеціальних операцій ліквідували шпигунську антену на лінії розмежування

Укрінформ
Фахівці Сил спеціальних операцій ЗСУ ліквідували один із каналів інформаційного впливу, який було встановлено у населеному пункті Вільхове, Станічно-Луганського району Луганської області.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Під час відпрацювання оперативної інформації військовослужбовцями відділу спеціальних операцій штабу АТО на водонапірній башті, розташованій на території загальноосвітньої школи, виявили прийомно-передавальну антену, а в приміщенні школи – СВІТЧ та блок живлення. Такі пристрої використовуються для зняття інформації з електронних пристроїв військовослужбовців ЗСУ, місцевих мешканців, які перебувають в зоні дії пристрою. Використовуючи даний канал доступу до мережі Інтернет, військовослужбовці ЗСУ та населення, що знаходяться в радіусі його дії, втрачають доступ до новинних ресурсів України, що посилює ефект російської пропаганди.

Прилади демонтовано та передано слідчому Станічно-Луганського райвідділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області, з метою проведення експертизи та відповідного розслідування.

За словами місцевих мешканців низки населених пунктів Луганської області, подібні пристрої (антени) встановлені практично вздовж всієї лінії розмежування, зокрема через кожні 4 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-