Турчинов розповів, хто такі міфічні «бандерівці»

Турчинов розповів, хто такі міфічні «бандерівці»

Укрінформ
Секретар РНБО України Олександр Турчинов пропонує звернутися до цитат Степана Бандери, написаних ним в еміграції, щоб зрозуміти, хто він такий, і хто такі міфічні "бандерівці".

Про це він написав у свієму блозі.

«Хто він такий і хто такі міфічні «бандерівці»? Чому пам'ять про нього намагалися стерти в цілого народу? На ці питання може відповісти він сам. Вірніше, деякі цитати з його статей, написаних в еміграції», - зазначив Турчинов.

Серед наведених ним цитат наступна - «Самостійну державу може здобути собі український народ тільки власною боротьбою і трудом. Сприятливий розвиток міжнародної ситуації може значною мірою причинитися до нового розгорнення й успіху нашої визвольної боротьби, але він може відіграти тільки допоміжну, хоч дуже корисну роль. Без власних змагань українського народу найсприятливіші ситуації не дають нам ніколи державної незалежності, хіба тільки зміну одного поневолення на інше».

Турчинов наголосив, що минуло більш як 50 років від дня смерті Бандери, а ситуація, по суті, не змінилась, - українці так само борються за свою незалежність, так само створюються міфи щодо "розп'ятих бандерівцями хлопчиків".

На його думку, слова Бандери: «Росія, із своїм глибоко вкоріненим, а в сучасну добу найбільш розпаленим загарбницьким імперіялізмом у кожній ситуації, у кожному стані, всіми силами, з усією запеклістю буде кидатися на Україну, щоб утримати її в складі своєї імперії чи наново поневолити… Основною метою і найголовнішим принципом всієї української політики є і мусить бути відбудова української держави, шляхом усунення большевицького поневолення і розчленування російської імперії на самостійні національні держави», - відображають перспективи нинішньої Росії.

«З Новим роком, шановні «бандерівці»! Слава Україні!», - написав секретар РНБОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-