Соціологи з'ясували, чого хочуть українці на свята

Соціологи з'ясували, чого хочуть українці на свята

Укрінформ
Українці хочуть на Новий рік грошей, але не відмовляться від автомобіля.

Українці хочуть на Новий рік грошей, але не відмовляться від автомобіля. І

Лише 8% українських чоловіків та 4% жінок не чекають жодних подарунків, йдеться у соцопитуванні, дані якого оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології.

"Згідно з результатами опитування, найбажанішими для українців подарунками у новорічну ніч виявилися гроші, романтична подорож, автомобіль та аксесуари до автомобіля, побутова техніка, ювелірні прикраси", - наголошують соціологи.

Перше місце у рейтингу новорічних подарунків, як і торік, займають гроші. 13% чоловіків хотіли б отримати гроші, як подарунок на Новий рік (у 2014 році було 20%), серед жінок таких 15% (у 2014 році було 17%). На другому місці у цьому списку у чоловіків постав автомобіль та аксесуари до авто - також 13%.

Серед жінок цей подарунок обрали лише 1% опитаних, і порівняно з 2014 роком ситуація з мрією про власне авто майже не змінилася. На третьому місці у році, що минає, у чоловіків романтична подорож (6%,). У жінок це бажання міцно стоїть на другому місці - 11%.

Водночас 8% чоловіків не чекають ніяких подарунків на Новий рік, серед жінок так відповіли 4% (у 2014 році було 6%).

Опитування Київським міжнародним інститутом соціології проводилося 2-11 грудня. До його участі було запрошено 2022 респондентів.

За даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", майже для половини українців (47%) улюбленим новорічним святом є Новий рік, для 41% - Різдво, ще 5% відзначили День Святого Миколая, 3% - Старий Новий рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-