Чубаров: Якщо 1 січня не буде енергоконтракту з Кримом, значить нас здали

Чубаров: Якщо 1 січня не буде енергоконтракту з Кримом, значить нас здали

Укрінформ
31 грудня 2015 року спливає термін контракту на постачання електроенергії в Крим з материкової України, і якщо 1 січня нам ніхто не продемонструє новий документ на отримання електроенергії до окупованого Криму, це означатиме, що нас здали.

Про це на брифінгу в Києві заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Якщо 1 січня ми з вами прокинемося і знатимемо, що Крим отримує електроенергію і нам ніхто не продемонструє документ, який підписаний відповідно до законодавства України, це означатиме, що нас усі здали», - заявив Чубаров.

Він висловив надію, що «завтра або післязавтра» такий документ, де Крим фігуруватиме, як  «Автономна Республіка Крим, тимчасово окупована Російською Федерацією», буде все-таки отриманий. Інакше, вважає політик, «мовчки триватиме «злив» Криму».

Як відзначив Чубаров, питання незаконного постачання до Криму української електроенергії має  стосуватися «не лише кримських татар, а усього українського суспільства і української держави».

«Якщо вся Україна і вся українська громадськість чекатиме, що і далі усе  робитимуть тільки кримські татари і усупереч законодавству України поставлятиметься електроенергія до Криму, то щось ненормальне в нашому суспільстві», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня  почалася цивільна блокада Криму. 22 листопада в результаті підривання електроопор ЛЕП у Херсонській області, Крим опинився знеструмленим. 8 грудня електропостачання окупованого півострова з материкової України було відновлене, але в Криму як і раніше виникають проблеми в електромережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-