Полторак обіцяє військовим

Полторак обіцяє військовим "у рази" більші зарплати

Укрінформ
Після ухвалення Держбюджету на наступний рік грошове забезпечення військовослужбовців зросте в рази.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Грошове забезпечення значно збільшиться. Загальну суму ми розуміємо, яку  отримаємо. Буквально через декілька днів ми підготуємо повністю, зробимо перерозподіл, але мова буде йти про збільшення в рази заробітної платні особового складу", - заявив керівник МОУ.

Зокрема, за його словами, військовослужбовець строкової служби, який підписав перший контракт, має отримувати мінімум у 2-2,5 рази більше, ніж сьогодні.

Міністр оборони також висловився за зміну у нарахуванні надбавок і премій військовослужбовцям у зоні АТО. Зокрема, на його думку, надбавка особовому складу має бути фіксованою.

"На лінії зіткнення підвищена надбавка особовому складу має бути фіксованою. Вона має залежати не від посадового окладу і військового звання, вона має бути фіксованою для всіх - від солдата до генерала. Тому що на лінії зіткнення своїм життям однаково ризикує як солдат, так і генерал", - сказав він.

Водночас Полторак заявив, що мають отримувати різну надбавку військовослужбовці в АТО, залежно від близькості до лінії зіткнення.

"Неприпустимо, коли солдат, який знаходиться в районі Дебальцевого, Мар'їнки, Пісків, отримує таку саму надбавку, таке саме грошове забезпечення, як і солдат у Слов'янську. І той і той отримує учасника бойових дій і подвійний оклад. Тут треба міняти", - заявив Полторак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-