Атестацію до Нацполіції пройшли 6 екс-беркутівців - радник Деканоідзе

Атестацію до Нацполіції пройшли 6 екс-беркутівців - радник Деканоідзе

Укрінформ
Атестацію до Національної поліції України пройшли шість бійців колишньої третьої роти київського "Беркуту".

Про це заявив радник з питань комунікацій керівника Нацполіції України Денис Казван на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"...Шість працівників, які колись були у структурах "Беркуту", пройшли атестацію. По трьох із них отримано абсолютну більшість голосів комісії, ще троє отримали чотири голоси "за" і один голос "проти", - розповів Казван.

Він також зауважив, що одного з тих, хто мав абсолютну підтримку всіх членів комісії, навіть рекомендували підвищити.

"Інші троє отримали критику не за те, що були факти доказів того, що вони брали участь у розгоні Майдану, а передусім за те, що в них була дуже низька оцінка - фактично на межі прохідної. Але ці люди обіймають рядові позиції, один із них є просто представником автороти, тобто водієм", - сказав радник Деканоідзе.

У свою чергу т.в.о. начальника правового департаменту Нацполіції, член атестаційної комісії полковник Володимир Жиденко запевнив, що будь-якого впливу на атестаційну комісію з боку Нацполіції щодо рішення по тому чи іншому поліцейському немає, оскільки більшість членів таких комісій - представники громадськості, у тому числі автомайданівці, які брали участь у Революції Гідності.

"З одного боку, ми можемо казати про те, що працівник колишнього "Беркуту" - це дуже поганий знак для суспільства, що вони проходять цю атестацію, але з іншого боку, тут потрібно дивитися на те, що "Беркуту" вже не існує. Є полк особливого призначення. Так, у даному полку є особи, які раніше проходили службу в так званому "Беркуті". Однак питання в тому, що ці особи у повному обсязі не заангажовані. Ми не маємо інформації, що вони брали участь у будь-яких акціях по розгону Майдану чи інших подіях, які могли б заплямувати їх репутацію. І рішення про проходження чи непроходження будь-яким поліцейським - чи то буде беркутівець, чи то буде оперативний працівник, чи керівник відділу або управління - приймається не Національною поліцією, не головою Національної поліції, а безпосередньо поліцейською комісією. Я впевнений, що жоден одіозний працівник поліції - беркутівець чи працівник ДАІ, який складав протоколи на автомайданівців, не може бути пропущений атестаційною комісією і проголосований за його подальше проходження на службу", - наголосив Жиденко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-