У Києві та області переатестацію завалили 13% поліцейських

У Києві та області переатестацію завалили 13% поліцейських

Укрінформ
У Києві та області переатестацію пройшли понад 4 тис. співробітників Нацполіції, з яких 13% рекомендовано звільнити.

Про це розповіла речник Центру рекрутингу до Національної поліції України Олена Дятлова на брифінгу в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Атестаційні комісії розпочали свою роботу 7 грудня. Наразі працює 17 атестаційних комісій: 3 комісії оцінюють співробітників центрального апарату Національної поліції, 8 комісій працюють по Києву, а 6 комісій - зі співробітниками Київської області. На сьогодні розглянуті справи і фінально прийняті рішення по 4 тис. 254 атестованих. 512 з них - це центральний апарат, 2 тис. 192 - Київ, а 1 тис. 550 - Київська область", - сказала Дятлова, уточнивши, що загалом атестацію мають пройти 13,5 тис. поліцейських.

За її словами, позитивні рішення, а саме рекомендації залишити працівника на своїй посаді, підвищити чи понизити його, було прийнято відносно 3 тис. 489 осіб. З них 431 - центральний апарат, 1 тис. 916 - Київ і 1 тис. 342 - Київська область.

Що стосується негативних рішень, а саме рекомендацій про звільнення працівника у зв'язку з його невідповідністю займаній посаді, таких уже нараховується 565, а це 13% від усіх прийнятих рішень. Зокрема, рекомендовано звільнити 81 особу у центральному апараті, 276 - у Києві та 208 - в області.

Водночас Дятлова зауважила, що 22 грудня розпочали свою роботу і дві апеляційні комісії, які розглядають скарги щодо атестації.

"На кінець учорашнього дня було зареєстровано 223 скарги. Це не означає, що всі ці співробітники мають право у відповідності з інструкцією подавати апеляцію. Ми приймаємо скарги від усіх, але далі комісія уже дивиться, наскільки бали, які отримав цей співробітник, реальні", - наголосила речник Центру рекрутингу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-